Copyright © https://mongoose-os.com

Mongoose OS Forum

frame

Cannot connect to my Wi-Fi

BetterAutomationsBetterAutomations Jacksonville, FL
edited January 22 in Mongoose OS

Both of my NodeMCU 0.9 do this. Both are successfully connecting using ESP8266 Arduino code. I'm using the Wi-Fi on my laptop to type this message. So I'm not sure what's up.

My SSID has an exclamation point in it, so I encapsulated the string in single quotes on the Cygwin command line; however when I change it to a nonexistent SSID I get a different error message, so I know the boards are connecting to the right SSID.

`Christopher@HP6005 /cygdrive/e/Mongoose_IOT
$ mos config-set wifi.ap.enable=false wifi.sta.enable=true wifi.sta.ssid='XXXXXXX!XXXXX' wifi.sta.pass='XXXXXXXXXXXXXXXXXXX'
Getting configuration...
Setting new configuration...
Saving and rebooting...

Christopher@HP6005 /cygdrive/e/Mongoose_IOT
$ mos console
state: 0 -> 2 (b0)
state: 2 -> 3 (0)
state: 3 -> 5 (10)
add 0
aid 4
cnt
state: 5 -> 2 (fc0)
rm 0
mgos_wifi_on_change_cb Wifi: disconnected
reconnect
state: 2 -> 0 (0)
scandone
state: 0 -> 2 (b0)
state: 2 -> 3 (0)
state: 3 -> 5 (10)
add 0
aid 4
cnt
state: 5 -> 2 (fc0)
rm 0
mgos_wifi_on_change_cb Wifi: disconnected
reconnect
state: 2 -> 0 (0)
scandone
state: 0 -> 2 (b0)
state: 2 -> 3 (0)
state: 3 -> 5 (10)
add 0
aid 4
cnt

Christopher@HP6005 /cygdrive/e/Mongoose_IOT
$ mos config-set wifi.ap.enable=false wifi.sta.enable=true wifi.sta.ssid='WRONG_SSID' wifi.sta.pass='XXXXXXXX'
Getting configuration...
Setting new configuration...
Saving and rebooting...

Christopher@HP6005 /cygdrive/e/Mongoose_IOT
$ mos console
scandone
no WRONG_SSID found, reconnect after 1s
mgos_wifi_on_change_cb Wifi: disconnected
reconnect
scandone
no WRONG_SSID found, reconnect after 1s
mgos_wifi_on_change_cb Wifi: disconnected
reconnect
scandone
no WRONG_SSID found, reconnect after 1s
mgos_wifi_on_change_cb Wifi: disconnected
reconnect

Christopher@HP6005 /cygdrive/e/Mongoose_IOT`

Comments

Sign In or Register to comment.