Copyright © https://mongoose-os.com

Mongoose OS Forum

frame

Cannot connect over WiFi with firmware compiled with 2.6

jstevewoodjstevewood California
edited October 13 in Mongoose OS

I am developing firmware with an ESP-32 EVM board. I updated MOS from version 2.5.1 to 2.6 on Wednesday 10/10. Now, all firmware compiled with 2.6 (new firmware and also previous versions that were successful under 2.5.1) will not connect to a Windows 10 HP computer with BCM43142. The EVM is configured as AP, and the EVM's SSID always appears in the Windows 10 computer's list of available APs. When ever a connection is attempted , the EVM delivers connection messages over USB COM3.

A successful connection (with all firmware compiled with 2.5.1) delivers connection messages as follows:

[Oct 12 12:43:47.049] I (89093) wifi: n:6 0, o:6 0, ap:6 1, sta:255 255, prof:6
[Oct 12 12:43:47.423] I (89103) wifi: station: d8:5d:e2:e6:b5:21 join, AID=1, bgn, 20
[Oct 12 12:43:47.424] [0;32mI (89193) tcpip_adapter: softAP assign IP to station,IP is: 192.168.4.2[0m
[Oct 12 12:43:47.426] event_handler        event: 17

A failed connection (with all firmware compiled with 2.6) delivers connection messages as follows:

[Oct 12 12:54:40.981] I (45780) wifi: n:6 0, o:6 0, ap:6 1, sta:255 255, prof:6
[Oct 12 12:54:40.987] I (45790) wifi: station: d8:5d:e2:e6:b5:21 join, AID=1, bgn, 20
[Oct 12 12:54:41.000] mgos_wifi_on_change_ d8:5d:e2:e6:b5:21 connected

Any thoughts on why this is happening, and how to fix?

WiFi configuration and settings may alleviate this problem. Can anyone provide a recommended WiFi configuration (for Windows and confx.json and any other relevant file) that works with Windows 10 and version 2.6?

Thanks,

JSW

Comments

  • jstevewoodjstevewood California

    Version 2.7.0 behaves exactly the same way as version 2.6.0. Version 2.5.1 always works.

    Please help.

    Thanks,

    JSW

  • I am having the same issue. Also, I was not able to get deep sleep working with version 2.6.

  • rojerrojer Dublin, Ireland

    @jstevewood @suyash93 connecting to AP works just fine for me. ip assignment message appears a bit later, but it does eventually appear:

    [Oct 24 15:08:24.199] I (13747) wifi: n:6 0, o:6 0, ap:6 1, sta:255 255, prof:6              
    [Oct 24 15:08:24.205] I (13747) wifi: station: 64:bc:0c:4c:69:9f join, AID=1, bgn, 20
    [Oct 24 15:08:24.214] mongoose_poll        New heap free LWM: 124856
    [Oct 24 15:08:24.220] mgos_wifi_on_change_ 64:bc:0c:4c:69:9f connected                 
    [Oct 24 15:08:24.227] wifi_cb              WiFi AP STA connected MAC 64:bc:0c:4c:69:9f
    [Oct 24 15:08:24.236] mongoose_poll        New heap free LWM: 124748
    [Oct 24 15:08:24.557] dhcps: send_offer>>udp_sendto result 0        
    [Oct 24 15:08:24.562] mongoose_poll        New heap free LWM: 124264                   
    [Oct 24 15:08:24.582] I (14127) tcpip_adapter: softAP assign IP to station,IP is: 192.168.4.2
    [Oct 24 15:08:24.585] event_handler        event: 17                                   
    [Oct 24 15:08:24.591] mongoose_poll        New heap free LWM: 124148                   
    

    can you perhaps share your fw so i can try? or produce a simple app that demonstrates it?

Sign In or Register to comment.