Copyright © https://mongoose-os.com

Mongoose OS Forum

frame

Unable to start mos

fabafffabaff Europe
edited May 18 in Mongoose OS

Sorry, I wasn't able to find the bug tracker. Installation on Fedora works but the launch of mos fails. The error message is not very helpful for a no-Go guy.

[fabaff@rplsedev4453 ~]$ curl -fsSL https://mongoose-os.com/downloads/mos/install.sh | /bin/sh
Downloading https://mongoose-os.com/downloads/mos/linux/mos ...
######################################################################## 100.0%
Installing into /home/fabaff/.mos/bin/mos ...
Adding /home/fabaff/.mos/bin to your PATH in ~/.profile
SUCCESS: /home/fabaff/.mos/bin/mos is installed.
Run '/home/fabaff/.mos/bin/mos --help' to see all available commands.
Run '/home/fabaff/.mos/bin/mos' without arguments to start a simplified Web UI installer.
[fabaff@rplsedev4453 ~]$ ~/.mos/bin/mos
panic: user: lookup userid 1000: no such file or directory

goroutine 1 [running]:
main.init.2()
    /go/src/cesanta.com/mos/build.go:73 +0x225
main.init()
    /go/src/cesanta.com/mos/wifi.go:26 +0x45ee
[fabaff@rplsedev4453 ~]$ id -u fabaff
1000

System details:

Linux rplsedev4453 4.10.13-200.fc25.x86_64 #1 SMP Thu Apr 27 20:39:25 UTC 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Comments

  • fabafffabaff Europe

    Second Fedora system: Same issue

    Linux temptestmos 4.10.14-200.fc25.x86_64 #1 SMP Wed May 3 22:52:30 UTC 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
    
  • Hi @fabaff , hmm, it looks really weird, and unfortunately I can't reproduce on my Linux Mint. In the absence of any ideas, just to get more context: if you run it a few times, does this error reproduce always?

  • fabafffabaff Europe

    Doesn't matter how many times I run it (install script or mos), the result is the same.

    Doesn't work on Debian either.

    Linux debian 3.16.0-4-amd64 #1 SMP Debian 3.16.43-2 (2017-04-30) x86_64 GNU/Linux
    
    fabaff@debian:~$ cat /etc/debian_version 
    8.8
    

    Mint seems to work. Only an error in the install.sh.

    oem@oem-Standard-PC-i440FX-PIIX-1996 ~ $ curl -fsSL https://mongoose-os.com/downloads/mos/install.sh | /bin/sh
    Downloading https://mongoose-os.com/downloads/mos/linux/mos ...
    ######################################################################## 100.0%
    Installing into /home/oem/.mos/bin/mos ...
    /bin/sh: 44: test: 127: unexpected operator
    SUCCESS: /home/oem/.mos/bin/mos is installed.
    Run '/home/oem/.mos/bin/mos --help' to see all available commands.
    Run '/home/oem/.mos/bin/mos' without arguments to start a simplified Web UI installer.
    oem@oem-Standard-PC-i440FX-PIIX-1996 ~ $ ~/.mos/bin/mos
    
    oem@oem-Standard-PC-i440FX-PIIX-1996 ~ $ ~/.mos/bin/mos -h
    The Mongoose OS command line tool, v. 20170517-112424/master@7c958fc3. Usage:
      /home/oem/.mos/bin/mos <command>
    [...]
    

    I guess that I should try to create mos locally to see where the issue is.

  • @fabaff , thanks, I managed to reproduce it, working on it right now. Will let you know once it's fixed. Thanks for reporting!

  • @fabaff , please update mos, should work now.

  • fabafffabaff Europe

    @dimonomid, thanks for your effort. Able to launch mos now and web app starts.

  • Cool, thanks again for reporting, and let us know if you have any more questions :)

Sign In or Register to comment.